Vad får du som är patient inom IVF hos oss?

Välkommen hit! Här kan du läsa om vad våra behandlingar för ofrivillig barnlöshet och fertilitet inkluderar för våra patienter. Vi arbetar hela tiden med fokus på hög kvalitet, och vidareutbildar oss kontinuerligt inom ämnena. Tänk på att det som står här bara gäller våra kliniker, och gäller inte andra utövare av Kinesisk Medicin.

Vill du boka tid hos oss för hjälp med ofrivillig barnlöshet och fertilitet så bara mejla på aku [at] smallchange [dot] nu eller ring direkt på 0702/23 28 95. Vi pratar alltid med patienter innan vi tar in dem, så att vi kan erbjuda ännu högre kvalitet redan behandlingsgång 1. Om du gillar vår Facebooksida Small Change Acupuncture så får du också uppdateringar på ämnet.

Först står här en kort översikt över ämnet, sedan en lista på vad vi inkluderar för våra patienter.

Det fulla systemet med äkta akupunktur i Kinesisk Medicin inkluderar behandlingar för att förbättra PCOS, endometrios, stabilisera menscykel, mellanblödningar, samt minska chansen för missfall, både efter enstaka missfall och när patienter är inne på det som kallas återkommande missfall.

De inkluderar också behandlingar som skräddarsys för olika stadier av IVF-processen, samt behandlingar för att minska biverkningar från nödvändiga läkemedel och ingrepp.

Kinesisk Medicin har ett mycket stort och noggrant diagnostiksystem, vilket används för att skräddarsy behandlingarna för den individuella patienten vid varje behandlingstillfälle. När det gäller gynekologi och fertilitet lägger man till ytterligare diagnostik specifik för de ämnena, vilket tar många år att lära sig.

Det finns behandlingar för män, för att förbättra spermakvalitet, och både motilitet och morfologi. Detta kan vara för vanlig fertilitet, vid IVF, eller inför ICSI. Behandlingarna för detta ger mer sexlust, lättare att få och bibehålla erektion, och en del första studier i Väst har gjorts som antyder att möjliga resultat verkar mycket lovande. Studier inom IVF med Kinesisk Medicin och äkta akupunktur är ovanliga; de brukar då riktas mestadels mot kvinnans sida, så det har gjorts mycket färre när det gäller behandlingar för män. Du kan läsa lite mer om det under fliken Akupunktur och Forskning i huvudmenyn.

De som är patienter hos mig erbjuds bland annat följande som del av behandlingarna:

Noggrann diagnostik i Kinesisk Medicin, både för sin generella hälsa och beroende på var de är inom IVF. Diagnostiken är del av själva kärnan i Kinesisk Medicin, och tar mycket lång tid att lära sig och bli skicklig på. Man tar om den på nytt varje behandlingsgång, och följer den dessutom under behandlingsgången för att se att patientens system reagerar som det är tänkt. Annars ändrar man den så att den ger rätt effekt. På de stora akupunktursjukhusen i Kina behandlar varje akupunkturläkare 80-100 patienter om dagen, sex dagar i veckan. Kinesisk Medicin har haft gynekologi som en möjlig specialisering sedan 100-talet f. Kr., och den första genomgången av behandlingar för fertilitet i skrift skrevs ner redan på 200-talet e. Kr.

Noggrann genomgång av patientens bakgrund inom Västerländsk Medicin, tidigare försök, prover, samt frågor om menscykel, ägglossning, tjocklek på livmoderslemhinna, tidigare missfall, och om tidigare IVF, hur de försöken har gått i detalj, etc.

Möjlig kontakt med tidigare patienter hos mig som fött barn, för att få information om hur processen var för dem och hjälpen de fick med Kinesisk Medicin hos mig

Behandling med smärtfri och äkta akupunktur i Kinesisk Medicin. Är utövaren skicklig och bra utbildad ska nålsättningen alltid vara smärtfri

Behandling skräddarsydd efter de eventuella problemen de har, i sådana fall där PCOS, endometrios eller till exempel mensrubbningar påverkar deras fertilitet (studier har gjorts i Väst som visar att menscykelns regelbundenhet påverkar sannolikheten att lyckas inom IVF, vilket Kinesisk Medicin pratat om sedan lång tid tillbaka)

Råd om vilka frågor du kan tjäna på att ställa till västerländsk vårdpersonal om dina tester, din situation eller inför saker som borde göras men som ibland kan ha missats på vägen. Vi ger också råd om vad skillnaden är på svenska och utländska fertilitetskliniker, och vilka vi sett har hög kvalitet utomlands

Fortsatt behandling, exakt anpassad efter de olika stegen av IVF de håller på med (se artiklarna för beskrivning av detta). Tyvärr har det spridits på nätet att det räcker med att bara behandla runt insättning. Det är inkorrekt. Behandling runt insättning ger effekt, men mycket mindre än en långtida behandling (minst 3 månader plus för kvinnor fram tills att de får barn, minst tre månader för män då nya spermier tar så lång tid att skapas)

Kontakt via SMS och telefon mellan behandlingsgångerna i de fall ny information blir tillgänglig från tester i Västerländsk Medicin, samt stöttning via sms och telefon inför, under och efter försök med IVF

Specifik behandling efter IVF under de två veckornas väntan både med specifik akupunktur och noggrann stöttning. Studier har gjorts i Väst som visar en positiv effekt på framgången med IVF med stöttning under den här perioden, de ”två fasansfulla veckorna” för att citera en del av mina långtida IVF-patienter som redan hade gjort många försök innan de kommit till mig. Det är ganska vanligt att många hittar mig efter åtta-nio försök, och först då blir gravida

Specifik behandling beroende på positivt test eller negativt graviditetstest

Fortsatt behandling under graviditeten, något man rekommenderar minst under första trimestern. Om ålder är en faktor, eller upprepade missfall, eller att det tagit mycket lång tid att bli gravid, så rekommenderar man helst pågående behandling genom hela graviditeten. I de fallen håller jag också ett kontinuerligt öga på personens hälsa, blodtryck, och kan behandla många problem under graviditeten från obstetriken i Kinesisk Medicin, samt rekommendera in till Västerländsk vård om det behövs

Behandling inför förlossning, vilket brukar göra att förlossningen går smidigare och lättare

Behandling efter förlossningen, där det finns specifika behandlingar för att stärka modern på olika sätt, samt behandla mjölkstockning, möljlig kolik, reparera problem efter förlossningen, samt mycket snabbt och effektivt läka eventuella ärr som kan ha uppstått under den (se separata fallstudier om ärrbehandlingar, och om hudproblem på min blogg, samt under Fallbeskrivningar på hemsidan, www.smallchange.se)

Vill du boka tid hos oss för hjälp med ofrivillig barnlöshet och fertilitet så bara mejla på aku [at] smallchange [dot] nu eller ring direkt på 0702/23 28 95. Vi pratar alltid med patienter innan vi tar in dem för att kunna erbjuda ännu högre kvalitet redan behandlingsgång 1.