Om Oss

Vår ansvarige akupunktör har tränat traditionell qigong, kinesisk medicin, kinesiska kampstilar och meditation sedan 1990 och arbetat som specialist inom traditionell qigong och klassisk kinesisk medicin sedan 1997. Han är också tränad i akupunktur, qigong tuina och taoistisk medicin, och började skriva om ämnena 1994 med publicerade artiklar på både den svenska och engelska marknaden. Han har tränat djupt inom Taoismen, som är Kinas äldsta andliga tradition, traditionen som både har skapat och genomsyrat akupunktur och kinesisk medicin med sina synsätt och begrepp. Han skrev den första boken på svenska om Taoismen som täcker in Taoismens kompletta tradition i Kina.

Han specialiserar sig på klassisk kinesisk medicin (Classical Chinese Medicine, CCM, lao zhongyi), det gamla systemet av kinesisk medicin, och föreläser, skriver och arbetar aktivt för att sprida kunskap om hur den gamla versionen av kinesisk medicin fungerar.

Han är bland annat specialiserad på behandlingarna för ofrivillig barnlöshet och IVF med den äkta akupunkturen i Kinesisk Medicin, och hjälper många kvinnor och par att få barn på klinikerna. Han är den förste som skriver om ämnet på svenska, och har lagt upp två artiklar om det, varav den senare är i samarbete med patientföreningen Barnlängtan. Han föreläser också om ämnena öppet för allmänheten, för svensk sjukvård, och för organisationer. Hans Facebooksida för behandlingarna för IVF hittar du här: Akupunktur vid fertilitet och IVF Sverige och basinformation om behandlingarna han ger här: Akupunktur vid ofrivillig barnlöshet och IVF i Malmö och Kristianstad

Han vidareutbildar och fördjupar sina kunskaper hela tiden, då klassisk kinesisk medicin är ett fält med enormt stort djup som kräver både skicklig qigong- och meditationsträning, klinisk kunskap och erfarenhet, och fortsatt kontakt med en lärare som kan hjälpa eleven att gå vidare i sina kunskaper. En av hans huvudlärare är Dr Wang Juyi som arbetat som akupunkturläkare i Peking i 53 år i år. Du kan läsa mer om Dr Wang på bloggen, men också i vår artikelserie om honom och hans system som publiceras i England. Första delen är upplagd på bloggen och du kan läsa den här: Intervju med Dr Wang Juyi, del 1

Ovanpå sina tidigare studier i kinesisk medicin gick han på en utbildning i akupunktur på heltid på universitet i England och insåg sedan att kunskaperna han letade efter i gammal kinesisk medicin inte fanns där, och fortsatte istället som lärling till olika skickliga lärare. Bland de han tränar för är Dr Wang Juyi i Peking, som har ett halvt sekels erfarenhet som akupunkturläkare på kinesiska sjukhus och som skrev den kända boken Applied Channel Theory in Chinese Medicine med Jason Robertson. Han tränar också för lärare i England och fortsätter att fördjupa sina 24 års träning inom qigong, de Inre Stilarna (Tai Chi, Xingyi och Baguazhang) och taoistisk meditation som elev till lärarna Ma Baoguo och Alex Kozma. Han tränar också för legendariske akupunktören och den taoistiske mästaren Jeffrey Yuen i hans system av Klassisk Kinesisk Medicin. Du kan läsa mer om Jeffrey Yuen här: Jeffrey Yuens bio.

Han läste kinesiska på universitet och återvänder regelbundet till Kina för att träna och forska inom Taoismen och kinesisk medicin, nu senast under tre veckor på våren 2013 där han skrev 14 resebrev för att låta sina patienter och elever följa med till Kina, och tre veckor under våren 2014. Alla resebreven är samlade på bloggen nu från brev 1 och framåt: Resebrev 1 från en akupunkturresa till Kina, med lite taoister inblandade, 2013 och fjorton resebrev till från första resan 2014. Utöver kinesiskan har han läst journalistik, har en master i kreativt skrivande, medicinsk antropologi, NGO security management och kommunikationsträning och ledarskap. Inom västerländsk medicin har han läst fysiologi, anatomi och har utbildning inom fältmedicin. 2013 gick han åtta veckors webbkurs i Global Health from Köpenhamns Universitet. Under sina studier i medicinsk antropologi skrev han bland annat om activist sustainability - hållbar hälsa för frivilliga, aktivister och hjälparbetare. Du kan läsa hans papper om det här. Han har föreläst om kinesisk medicin inom svensk sjukvård och på universitet, och hållit öppna föreläsningar för allmänheten i många år i hopp om att sprida mer kunskap om den klassiska kinesiska medicinen så att den lever vidare här. Han har diplom i NADA öronakupunktur, ett system som använts sedan 1980-talet för rehabilitering från droger och alkoholproblem. Det används även för att behandla patienter efter traumatiska händelser, och Daniel har använt det för behandling av kvinnor utsatta för våld och för att behandla flyktingar i Sverige. Han föreläser regelbundet gratis för allmänheten i Kristianstad och Malmö. Kommande föreläsning i föreläsningsserien 2015 handlar om behandlingar för fertilitet med akupunkturen i Kinesisk medicin, behandlingar som är mycket vanliga i USA och England men först nu börjar bli mer kända i Sverige. Du kan läsa mer om föreläsningen här: Föreläsning om behandlingar för fertilitet och IVF med akupunktur i Kinesisk medicin.

Under 2011-2012 gick han ytterligare fördjupning i en avancerad kurs i kommunikationsfärdigheter i England. Dessa används för att lättare hjälpa patienter läka på olika sätt, och ingår också i hans arbete med att hjälpa frivilliga och hjälparbetare utföra sina projekt och ändå bibehålla stabil hälsa. Under 2013 fortsatte han sina studier i Kina för Dr Wang Juyi och Jeffrey Yuen, och 2014 gav han ut den första boken om Taoismen på svenska - Taoismen - Förändringens Tradition: schamaner, bergseremiter och meditationsmästare som publicerades under sommaren 2014. Du kan läsa mer om boken på FB-länken i början av den här texten, eller på hemsidan om Taoismen. Boken innehåller bland annat unika intervjuer med fem taoistiska munkar, Taoismens historia, information om hur Taoistisk qigong och meditation är uppbyggd och en genomgång av de taoistiska klassikerna och koderna de egentligen är uppbyggda av, något mycket få i Väst känner till. Dessutom inkluderar den ett speciellt extrakapitel om kinesisk medicin, där vi tittar närmare på både detaljer i diagnostik, olika behandlingsmetoder, och de mest kända medicinska texterna ur Kinas historia. Resan 2013 inledde också forskning och intervjuer inför en kommande bok om taoistiska och buddhistiska eremiter i Kinas berg, yinshi, De Gömda, och han tränade själv i Zhongnanbergen i västra Kina medan han intervjuade eremiter där.

Han är medlem i hjälporganisationen Acupuncturists Without Borders och är än så länge den ende skandinaviske medlemmen i Association of Community and Multibed Clinics (ACMAC): Small Change Classical Chinese Medicine and Acupuncture Clinic. Han har behandlat flyktingar länge i olika projekt, med fokus på att behandla posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). Bland projekten han har arbetat med pro bono är ett gratis behandlingsprogram på Yallatrappan i Rosengård, Malmö, och han fortsätter göra samma sak för andra flyktingorganisationer i Malmö. Du kan läsa mer här om deras fantastiska arbete. (För att stötta dem ytterligare har vi även lagt upp en arabisk översättning av den här sidan där vi beskriver vad akupunktur är och hur kinesisk medicin fungerar). Han arbetar också aktivt med kommunikationsträning för både privatpersoner och företag. Som del av det fokuserar han bland annat på activist sustainability och hur man hjälper hjälparbetare och aktivister att ha långtida hälsa och säkerhet i deras brinnande engagemang för att hjälpa andra. Han har tränat flera hjälporganisationer på olika nivåer, både i värvning, projekthantering och NGO security, alltifrån för frivilliga till styrelsenivå, däribland Amnesty och Läkare Utan Gränser. Han fortsätter aktivt att lägga ut information om kinesisk medicin och akupunktur på sin blogg Acupractitioner21, som handlar om hur kinesisk medicin och akupunktur kan ge hjälp och läkning i våra liv, nu, i det tjugoförsta århundradet.